Bescherm je website tegen datalekken

Het kabinet maakt het bestellen en afhalen van producten weer mogelijk. Voor de kleine, lokale ondernemer is het starten van een webshop een goede optie. Online shoppen brengt ook risico’s met zich mee, zoals een datalek. Klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat hun persoonlijke informatie niet in handen komt van hackers.

Je kunt criminelen niet tegenhouden, maar je kunt het ze wel moeilijk maken. Onze cybersecurity-expert geeft een aantal tips om het risico van een datalek te beperken. En om mede-ondernemers nog een stapje verder te helpen, bieden wij onze uitgebreide (technische) veiligheidsscan in februari en maart geheel gratis en zonder verdere verplichtingen aan.

Wie is Forus-P?

Wij zijn sinds 2010 specialist op het gebied van cybersecurity. Wij voeren dagelijks geavanceerde security scans en grondige pentesten uit op websites en webshops om datalekken en ernstige IT-incidenten proberen te voorkomen. Zo maakt onze security scan ook onderdeel uit van de Thuiswinkel-certificering.

Beperken van een datalek

Een datalek kan op allerlei manieren ontstaan. Hierbij komen persoonsgegevens, zoals adres- en inloggegevens, op straat te liggen. Dit kan grote gevolgen hebben voor zowel de ondernemer als de getroffen consument. Wij geven hier een aantal tips om het risico van een datalek te beperken.

1. Zorg dat SSL/TLS-certificaten in orde zijn

De informatie die wordt uitgewisseld tussen de bezoeker en de site moet beveiligd zijn door een versleuteling. De URL begint met ‘https://’ en in de adresbalk staat een slotje. Controleer de status van de website eenvoudig op https://internet.nl.

2. Update en backup regelmatig

Zorg ervoor dat het platform waarop de website draait (zoals WordPress, WooCommerce of Magento) altijd up to date is, ook de plugins. Vergeet niet regelmatig een back-up te draaien.

3. Bescherm formulieren met een Captcha

Formulieren op een website kunnen door automatische ‘bots’ worden ingevuld. Dit kan onnodig veel inlogpogingen of extreem veel mail en bestellingen veroorzaken. Een goede Captcha controleert of een formulier door een mens wordt ingevuld.

4. Gebruik een firewall en andere beveiliging

Een firewall, beveiliging plugins en andere security tools kunnen geautomatiseerde aanvallen deels voorkomen. Deze geven de website alleen een eerste bescherming.

5. Zorg dat de software veilig is

Alleen een firewall of beveiliging plugin is eigenlijk niet voldoende. De software zelf moet veilig zijn. Een hacker kan anders handmatig alsnog misbruik maken van zwakke punten. Een veiligheidsscan kan controleren of er nog zwakke punten in de software aanwezig zijn.

6. Gratis veiligheidsscan

Forus-P helpt mede-ondernemers graag en biedt daarom een uitgebreide (technische) veiligheidsscan in februari en maart geheel gratis en zonder verdere verplichtingen aan. Vul het formulier hieronder in om de scan aan te vragen.

Gratis scan aanvragen

Vul alle velden in, dan nemen wij binnenkort contact op om de scan in te plannen.

Wij gebruiken deze gegevens alleen om een scan uit te kunnen voeren.
Ons privacybeleid

Aanvraag Gratis Scan

Werkwijze veiligheidsscan

Voorbereiding

Voordat de scan wordt uitgevoerd, geven wij duidelijk aan welke voorbereidingen nodig zijn. Samen bepalen we dan het moment van scannen.

Uitvoering

Tijdens de scan wordt de website of webshop uitvoerig getest op gevaarlijke kwetsbaarheden die makkelijk te misbruiken zijn door hackers.

Resultaat

Met de informatie uit de scan wordt duidelijk welke acties ondernomen moeten worden om de veiligheid van de site te verbeteren.

Open chat
Can we help you?